marți, 2 septembrie 2014

Cum ne regasim echilibrul interior

Poate lucrurile au inceput sa-ti scape din maini si poate gasesti tot mai greu echilibrul intre:

  • lucrurile importante si urgente,
  • sarcinile de serviciu si obligatiile familiale,
  • partenerul de viata si copiii
  • singuratate si nevoia de a avea pe cineva alaturi
  • visele si posibilitatile tale reale,
  • dorintele si nevoile tale imediate,
  • munca si placerile vietii
  • robie  si libertate financiara,
  • chirie si ratele bancare
“Remediul nenorocirii este echilibrul sufletesc.”Syrus  

 1.Identificarea cauzelor–  primul pas in a-ti gasi echilibrul interior este sa identifici cauzele, (factorii interni sau externi) prin care ti-ai pierdut echilibrul. Echilibrul sufletesc nu se pierde peste noapte.  Este foarte important sa identifici cu precizie cauzele care te-au dezechilibrat.

 2. Stabilirea limitelor- stabileste-ti propriile limite peste care nu vei trece niciodata. Daca ti-ai pierut echilibrul sufletesc inseamna ca ti-ai incalcat limitele interioare sau exterioare cu buna stiinta sau ti-au fost incalcate de altii prin forta si presiune.
 Fii clar in a-ti stabili acele linii de demarcatie, interioare sau  exterioare peste care nu ai voie sa treci si urmeaza-le cu sfintenie. Deasemenea nu-i lasa pe cei din jurul tau sa forteze aceste limite si sa-ti fixeze propriile lor limite.

 3. Evitarea exceselor- Evita excesele cu orice pret si de orice natura ar fi ele. Excesele sunt daunatoare atat trupului dar si sufletului. Echilibrul interior se regaseste intr-o viata moderata.
Oamenii dobândesc mulţumirea prin moderaţia plăcerilor şi echilibrul vieţii.” Democrit

 4. Transformarea pierderilor- Tranforma pierderile pe care le-ai suferit in viata in cele mai mari castiguri. Transforma cele mai mari infrangeri pe care le-ai avut in cele mai marete victorii.
Numeste pierderile castiguri si infrangerile victorii.  Nu tot ceea ce oameni numesc pierdere este pierdere si nu tot ce oamenii numesc victorie este victorie.
Dezvolta o alta perceptie asupra lucrurilor si evenimentelor negative care s-au intamplat in viata ta si da-le un sens mai profund.
Modul acesta nou de a-ti schimba perspectiva asupra  lucrurilor sau situatiilor negative prin care ai trecut sau prin care treci chiar acum, iti vor aduce  linistea sufleteasca pe care o credeai pierduta pentru totdeauna
Raporteaza-te corect la pierderile din viata ta si in felul acesta iti vei gasi echilibrul sufletesc pentru totdeauna.

 5. Simplificarea  cerintelor – O viata echilibrata este o viata simpla, traieste in aceasta viata intr-un mod  simplu dar nu simplist.
Cauta echilibrul sufletesc in lucrurile simple si frumoase din jurul tau.  Cu cat lucrurile se vor aseza si simplifica in viata ta cu atat mai repede iti vei regasi echilibrul pierdut.
 “Doar cand vom pretui lucrurile simple vom fi echilibrati in celelalte. “  Marius Toro
Sa nu crezi ca este usor sau simplu sa renunti la lucrurile complicate din viata ta si sa te apleci spre cele simple.
Nu exista lucruri simple. Simplu inseamna dificil. “ Martin Scorsese

6. Resetarea  sistemelor- Echilibrul interior poate fi regasit prin iertare totala. Iertarea are capacitatea de a regenera celulele noastre nervoase si de a ne reda echilibrul emotional.  Prin iertare celulele nervoase se innoiesc, insa orice emotie sau gand negativ blocheaza celulele sistemului imunitar lasandu-l  fara aparare pentru mai multe ore. Iertarea si iubirea au rolul de a reseta sistemul nostru emotional si de a transmite aceasta informatie prin impulsuri electrice in tot organismul instaurand starea de bine de confort psihic ce se traduce prin echilibrul interior.
Iertarea este liantul care aduce unitatea in corpul tau, unitatea dintre duhul tau, sufletul tau si trupul tau.

Tu ai echilibrul interior atunci cand dezvolti si pastrezi aceasta unitate in natura ta!
Dezechilibrul interior se dezvolta atunci cand nu mai exista unitate(pace) intre duh, suflet si trup.
Poate ca cineva ti-a facut rau, poate ca cineva te-a  nedreptatit cumplit, insa acum ai inteles pe deplin ca trebuie sa ierti total si definitiv, ca nu iti poti lasa organismul fara aparare in fata bolilor si infectiilor, acum ai inteles ca nu iti poti permite sa-ti lasi sistemul imunitar blocat nici macar pentru cateva ore.

Iarta-i pe cei care ti-au gresit si iarta-te si pe tine insuti.  Daca nu poti sa faci lucrul acesta singur roaga-l pe Dumnezeu sa te ajute.
Pacea interioara, echilibrul sufletesc poate fi regasit in urma iertarii totale.
Reseteaza-ti sistemele si gaseste echilibrul vietii tale chiar acum.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu