luni, 22 septembrie 2014

Nu trebuie să cerem de la noi lucruri pe care, pană la urmă, nu le cere nici Dumnezeu.

Intalnirea cu Hristos

Pentru fiecare dintre noi întîlnirea cu Domnul Hristos poate fi la orice rugăciune. Întîlnirea cu Domnul Hristos poate fi la orice citire din Sfînta Evanghelie. Întîlnirea cu Domnul Hristos poate fi de cate ori facem un bine fratelui nostru. Întîlnirea cu Domnul Hristos poate fi pentru fiecare dintre noi, sigur, cand vom trece din această viaţă şi cand se va hotărî locul pe care ni l-am pregătit pentru viaţa veşnică. În Pateric este scris că: „În ce te găseşte moartea, în aceea te duci”. Dacă ducem o viaţă frumoasă şi bună şi ne găseşte moartea în bine, în bine ne ducem.

Domnul Hristos n-a dat întai Painea, întai a dat alte Taine. Domnul Hristos le-a dat oamenilor învăţătură, n-a spus: „No, oameni buni, uite, dacă vreţi să vă mantuiţi, vă dau Eu cale de mantuire: vă împărtăşiţi cu Trupul şi Sangele Meu şi vă mîntuiţi”. Nu aşa! Ci i-a învăţat să fie buni, să ierte, i-a învăţat să creadă, i-a învăţat să se smerească, i-a învăţat să aibă îngăduinţă. Adică toată Evanghelia este un fel de împărtăşire, toată Evanghelia este un fel de întampinare a Domnului nostru Iisus Hristos şi o întampinare a noastră pentru Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Noi de multe ori credem că suntem vinovaţi înaintea lui Dumnezeu pentru că nu ajungem să avem în conştiinţa noastră bucuria, simţămantul prezenţei Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Nu ştiu dacă este aşa, pentru că învrednicirea nu ne-o dăm noi, ci Dumnezeu. Nu trebuie să cerem de la noi lucruri pe care, pană la urmă, nu le cere nici Dumnezeu. Parintele Arhimandrit Teofil Paraian

A fost Omul Bucuriei, cel care a propovaduit iubirea, prietenia, credinta. Parintele odihnitor de oameni, apostolul tinerilor, prietenul tuturor. Acesta a fost Parintele Arhimandrit Teofil Paraian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu