luni, 6 octombrie 2014

„Nu piroanele L-au ţinut pe Hristos răstignit, ci iubirea.”

 Iubirea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu. Părintele Arsenie Boca
  Doamne, Tu erai înlauntrul meu, dar vai, eu însumi eram înafara mea. ( Fericitul Augustin)
„Iubeşte şi fă ce vrei.”(Fericitul Augustin)
„Dacă ar fi fost în lume numai un singur păcătos, Iisus ar fi adus cu drag pentru el singur aceeaşi Jertfă, ca pentru o lume întreagă.”(Fericitul Augustin)
„Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul.”(F. M. Dostoievski)
„Nu eşti nici cea mai neînsemnată clipă de timp neînsoţit de Acel Prinţ grozav al iubirii divine, Acel Înger de Mare Sfat, de Acea Inimă, Care a preferat să fie străpunsă, decât să te părăsească!”(pr. Arsenie Papacioc)
„Nu piroanele L-au ţinut pe Hristos răstignit, ci iubirea.”(Nicolae Steinhardt)
„Domnul a murit de moartea noastră, pentru ca noi să înviem cu Învierea Sa.”
„Cu nimic nu Îl mânii atât de mult pe Dumnezeu, ca atunci când nedreptăţeşti pe cineva.”(Sfântul Ioan Gură de Aur)
„Eşti bogat? Foarte bine! Eşti zgârcit? Foarte rău! Nu bogaţii vor fi osândiţi, ci aceia care slujesc bogăţiei.”(Sfântul Ioan Gură de Aur)
„Iertând altora, vouă înşivă vă iertaţi.”(Sfântul Ioan Gură de Aur)
„Ceea ce vrei să-ţi facă ţie Dumnezeu fă şi tu oamenilor.”
„Pe cât de mult ne iubeşte Hristos, pe atât este de discret.”
„A avea credinţă înseamnă să crezi în ceea ce nu vezi, iar răsplata pentru această credinţă va fi să vezi ceea ce crezi.”(Fericitul Augustin)
„Domnul Hristos nu vrea să fim o ceată de tânguitori, ci o ceată de înmulţitori de bucurie.”(pr. Teofil Părăian)
„Iubiţi mult! Hristos vă porunceşte!”(pr. Arsenie Papacioc)
Iisus mereu a avut ce răbda: mai presus de toate Crucea, răstignirea şi moartea. În fiecare ins e sădită o intenţie a lui Dumnezeu, care prin om trebuie să devină creaţie.
O, Adevăr, care Dumnezeu eşti, fă să fiu una cu tine într-o dragoste veşnică. În Tine sălăşluieşte tot ceea ce doresc, tot ceea ce vreau. Toţi învăţaţii să tacă, toată făptura să amuţească în faţa Ta, grăieşte-mi numai Tu.
Cunoştinţa cea din păţanie sau învăţăturile din durere - singura cale care poate învăţa ceva pe oameni.
Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce eşti
Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse.
Păcatele se înregistrează în codul genetic al fiecăruia.
Cred că cea mai deformată fiinţă din capul oamenilor este Dumnezeu. Citate din Arsenie Boca
Noi nu ştim care e planul Mântuitorului cu fiecare dintre noi, dar ştim că credinţa noastră ne lipeşte de Domnul Hristos şi că nu mai suntem singuri în lumea aceasta.
Teama e semn de necredinţă, frica e semn de necredinţă, îngrijorarea e semn de necredinţă, neliniştea sufletească de orice fel ar fi, e semn că nu avem credinţă.
Bucuria nu se poate defini. Bucuria se trăieşte. Nu locul, ci calitatea rugăciunii este ceea ce se caută. Dar să reţinem că cea mai mare jertfă şi rugăciune posibilă pe pământ este Sfânta Liturghie.
Domnul Hristos nu vrea să fim o ceată de tânguitori, ci o ceată de înmulţitori de bucurie.
Puteţi citi toate cărţile din lumea asta despre rugăciune, mai mult decât faptul de a te angaja nu-i nimic.
Dumnezeu când dă un dar, nu-l dă pentru o clipă, Dumnezeu când dă o binecuvântare, n-o dă pentru o clipă, o dă pentru totdeauna. Dumnezeu te binecuvântează în starea în care te găseşti şi cu rosturile pe care ţi le dă.
Roagă-te cum poţi, ca să ajungi să te rogi cum trebuie.
Mântuirea si rugaciunea nu stau în vorbe. ( Sfânta Scriptura) Rugati-va neîncetat ! (Sfânta Scriptura)
Nu este de ajuns sa posedam arta rugaciunii; trebuie sa devenim rugaciune, rugaciune întrupata. Nu este de ajuns consacrarea unui timp pentru rugaciune, caci fiecare act, fiecare gest, chiar si un surâs, trebuie sa devina un imn de adorare, o ofranda, o rugaciune. Trebuie sa oferim nu ceea ce avem, ci ceea ce suntem. ( Paul Evdokimov)
Daca, rugându-te, ai ajuns la o bucurie mai presus de orice veselie, ai ajuns la adevarata rugaciune. ( Sfântul Nil Sinaitul)
Inima cea mai milostiva este aceea care arde pentru toata faptura, pentru oameni, pentru pasari, pentru demoni si pentru toata zidirea. ( Sfântul Isaac Sirul)
Nici fecioare, nici femei maritate, nici monah, nici mirean, ci o hotarâre dreapta cauta Dumnezeu. Si, primind-o ca pe însasi fapta, trimite aceluia Duhul Sfânt pentru a lucra împreuna cu el, pentru a îndrepta viata tuturor celor ce vor sa se mântuiasca. ( Sfântul Macarie)
Ce sa faca Dumnezeu cu multumirile noastre, când cu faptele Îi aratam doar nemultumire ? (Sfântul Ioan de Kronstadt)
A descrie frumusetea omului înseamna a cânta cel mai frumos imn gloriei lui Dumnezeu. În om este cuprinsa minunea : în gândire, atâta inteligenta; în inima, atâta iubire; în viata, atâta vointa. ( pr. Agatanghel Gutu)
Aceasta este rugaciunea adevarata : a tacea si a asculta vocea fara cuvinte a lui Dumnezeu din adâncul inimii, a înceta sa lucrezi de unul singur, a patrunde în lucrarea lui Dumnezeu. ( pr. Kallistos Ware)
Doamne, fa din mine o unealta a Pacii Tale ! (Francisc din Assisi)
Principiul creştin ar fi să te gândeşti nu la ce poate face omul pentru tine, ci la ce poţi face tu pentru el.”, Teofil Părăian în ziarul “Lumina”.
Să-ţi iei crucea înseamnă să depăşeşti situaţiile pe care ţi le oferă viaţa cotidiană.
Credinţa trebuie să fie mărturisitoare şi mărturisitoare nu numai prin cuvânt, ci mărturisitoare prin întreaga noastră viaţă. Teofil Părăian în ziarul “Lumina” (17 mai 2009) Sfintele Paşti şi Săptămâna Luminată sunt Raiul anului bisericesc


A IUBI, ÎNSEAMNĂ, POATE, A LUMINA PARTEA CEA MAI FRUMOASĂ DIN NOI ! ( OCTAVIAN PALER ) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu