miercuri, 6 ianuarie 2016

Cel mai bun medicament - iertarea

 
Cum putem face fata provocarilor din viata cotidiana fara sa ne impovaram cu sentimente negative, cu frustrari si pareri de rau? Cum sa depasim un obstacol cu blandete si cu zambetul pe buze, fara exagerari si autocompatimire? Cum sa vedem partea buna a lucrurilor si sa iesim invingatori din fiecare confruntare? Toate aceste intrebari au un raspuns pe cat de simplu, pe atat de intelept:- IERTAREA. 
Iertarea reprezinta cel mai bun remediu care ne poate vindeca sufletul si mintea, ne poate ajuta sa redevenim noi, sa scapam de masti si ipocrizie si sa evoluam spiritual. 
Iertarea este cea mai simpla si la indemana terapie complementara. Nu ne costa nimic sa ne eliberam sufletul si mintea de ranchiuna, ura sau orgoliu. 

Iertarea – un pas imens care ne aduce libertate

 


Iertarea este un act prin care reusim sa nu-i mai considerăm vinovaţi, pe cei care ne-au greşit, nu ne mai simtim vinovati  faţă de cei cărora le-am greşit. Acest proces ne aduce libertate, adevărat este că “iertând altuia, nouă ne iertăm”. Atunci cand incepm sa iertam, incepem si procesul de vindecare pentru ca iertarea este cel mai bun tratament, ne eliberează de sentimentele sau emoţiile negative care întreţineau durerea. Daca ne incapatanam in ne-iertare în “ţinerea de minte a răului”, in amărăciune, autocompătimire si ne baricadăm în noi înşine, după zidurile de durere nu ne vom vindeca nici sufleteste nici trupeste pentru ca aceste dureri nu dispar doar întorcându-ne privirea de la ele. Se porneste iniţial de la o furie intensă pe care am simtit-o sau de la o mânie pentru o nedreptate trăită; acestea fiind reactii sanatoase, firesti si uneori salvatoare . Dar ceea ce ne îmbolnăveşte, este transformarea sentimentelor acestea în ură, în dorinţă de răzbunare, dusmanie acestea ne parazitează şi se hrănesc din energia sufletelor noastre. Pentru iertare este nevoie de timp, de răbdare cu noi, pentru a nu ne rataci pe acest drum, pentru ca uitarea nu este echivalenta intodeauna cu iertarea, uitarea răului este uneori doar o ascundere a unei răni ce va ieşi cu prima ocazie iar la suprafaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu